ÇİÇEK BÖREK

     Giderek yazdığım tariflerin sayısı azalıyor. Çünkü tatil programına kendimi ayarladığım için tarif yazmaya dikkatimi toplayamıyorum ve zaten buzdolabını boşaltmaya çalıştığım için pek fazla dğişik bir şey yapmıyorum. Tatil sonrası bomba gibi geleceğim inşallah. Bu gün de elimde mevcut tariflerden birini koyayım dedim.

MALZEMELER:
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1/2 paket margarin
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Çörek otu
Aldığı kadar un
İçi:
Beyaz peynir
Maydanoz
YAPALIM:

  • Toz şeker karıştırılmış sütü elinizi yakmayacak kadar ısıtın. Derince bir kaba koyup mayayı içinde eritin ve bırakın kabarsın.
  • Maya kabardıktan sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyin. Yumurtanın birinin sarısını ayırıp diğerlerini de hamura katın.
  • En son olarak tuz ve elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.Hamur yoğurduğunuz kaptan ayrılmaya başlayınca un eklemeyi bırakın ve üzerini örterek mayalandırın.
  • Hamur mayalanınca merdane ile açın. Sürülebilir hale gelerek yumuşamış olan margarini hamura sürün. Zarf şeklinde yukarıdan aşağıya ve sağdan sola katlayıp kare şeklini alın. Ara katlarına da margarinde sürmeye devam edin.
  • Yağlanmış hamuru buzluğa kaldırın. 5-10 dakika sonra buzluktan çıkardığınız hamuru şeklini bozmadan dikdörtgen şeklinde açın. Ezdiğiniz ve içine ince doğranmış maydanoz karıştırdığınız iç malzemesini hamurun içine yayın.
  • Hamuru aşağıdan yukarı doğru rulo şeklinde sıkıca katlayın. Rulonun iki ucunu bir araya getirip yuvarlak oluşturun. Yağlanmış tepsiye koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Çörek otu serpin. Keskin bir bıçakla iki parmak eninde kesikler yapın  ve yeniden mayalanmaya bırakın.
  • Yarım saat kadar sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir