TAVUKLU BEŞAMEL SOSLU KARNIYARIK

     Patlıcan tadını en çok sevdiğin sevdiğim sebzelerden biri. Pişirme yelpazesi de oldukça geniş, yemeği de oluyor, salatası da, kızartması da, etli çeşitleri de. Bu sefer farklı bir patlıcan yemeği yapmak istedim. Yemeğin içine patlıcanı koyarken kızartmak onu çok daha fazla lezzetlendiriyor. Ama fazla da kalori yüklemek istemiyorum. O zaman salata yaparken közlemek fikri de lezzetli geldi bana ve patlıcanı közleyerek ondan bir yemek oluşturdum. Et koymak istemedim, çünkü yanındaki diğer yemek çeşidinde et ürünü vardı, böylece tavuklu karnıyarık fikri çıktı ortaya. Siz dilerseniz kuşbaşı etle de deneyebilirsiniz. Ama emin olun ki tavuk-patlıcan-beşamel sos güzel bir üçlü oldular.

MALZEMELER:
6 adet patlıcan
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kaşar peyniri
YAPALIM:

  • Patlıcanları güzelce közleyin, bir kenarda soğusun.
  • Soğanı yemeklik, biberleri ve tavuk etini saç kavurma yapar gibi küçük doğrayın.
  • Sıvıyağda önce soğan ve biberleri öldürün, sonra tavuk etini ekleyin ve kavurun.
  • Beşamel sos için tereyağını eritin, unu kavurduktan sonra sütü ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynayınca tuz ve karabiber koyun.
  • Közlenmiş biberleri ısıya dayanıklı bir kabı yağlayarak yerleştirin. Karnıyarık yapar gibi karnını yarıp kenara doğru genişletin.
  • İçlerine önce tavuk etlerinden oyup üzerine beşamel sosu paylaştırın. Hepsinin üzerine kaşar peyniri rendesi koyup 175 derece fırında 15-20 dakika kadar, üzeri kızarana kadar pişirin. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir