KREP İÇİNDE ET SOTE

    Bugün de başka bir et yemeğimiz var. Bu seferki etimizi de krep hamuru içinde sunuyoruz. Biraz zahmetli olacak ama sunum güzel. Ramazan olunca pasta, kurabiye işlerimiz yavaşladı. Bu ay içinde bolca yemek ve tatlı tarifimiz var. Ama çok yakında bir butik pastamız daha olacak. Çünkü büyük kızımın doğum günü. Tam ona göre bir sürpriz hazırlıyorum. İşte tarifimiz:


MALZEMELER:
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2-3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Sıvı yağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
KREP HAMURU İÇİN:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Tuz
YAPALIM:

  • Yine etleri pişirmekle işe başlıyoruz. Kuşbaşı etler pişirmeden önce çok az sıvı yağ konulmuş tavada kavrulur. Etler önce suyunu salıp sonra o suyu çekene kadar bu kavurma işlemine devam edilir. Böylece etin o kara suyu yemeğinizde karışmıyor.
  • Etler kavrulduktan sonra ayrı bir yere alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda ve düdüklü tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  • Soğanlara önce etler, daha sonra sivri biber ve daha sonra 1 adet domates ve salça ilave edilir. Tuz hariç baharatlar eklendikten sonra sıcak su ilave edilip pişirilir.
  • Krep hamurlarını yapmak için yumurta ve süt derin bir kaba konur. İçine azar azar un ve tuz ilavesiyle koyu kıvamlı bir sıvı yapılır.
  • Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ konup kızdırılır, yağ kızınca bir kepçe yardımıyla önce tavanın ortasına dökülür, sonra tava eğilerek her tarafına yayılır. Böylece ince bir hamur elde edilir.
  • Hamurun bir tarafı kızarınca spatula yardımıyla diğer tarafı çevrilir.
  • Diğer tarafı da kızarınca kenara alınır. Sonraki krepi pişirmek için yine bir kaşık sıvı yağ ile tava yağlanır ve aynı işlem tekrarlanır.
  • Tüm krep hamurları pişirilince içine pişirdiğimiz et soteden bir miktar konup altlı üstlü, sağlı sollu kenarlar bohça şeklinde kapatılıp ters çevrildikten sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine kaşar rendesi konularak fırına verilir ve 180 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirilir. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir