KAĞIT KEBABI

    Etlerimizi misafirlerimize değişik şekillerde sunmaya devam ediyoruz. Bu seferki tarzımız da kağıtta sunum. Gelecek kişi sayısından eminseniz böyle bir sunum da çok güzel olacaktır. Ya da benim her ihtimale karşı 2-3 tane de fazladan yaparsınız ve rahatça göğsünüzü gere gere “isterseniz bir tane daha verebilirim” dersiniz. Ben içine koyduğum sebzeleri kızartmayı tercih ettim. Zamanınız kısıtlıysa ya da daha az kalorili yapmak istiyorsanız hazır garnitürleri de kullanabilirsiniz.


MALZEMELER:
1/2 kg kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kekik
Dereotu
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
Sıvı yağ
YAPALIM:

  • Etleri pişirmekle işe başlamak gerekiyor. Ben kuşbaşı etleri pişirmeden önce çok az sıvı yağ konulmuş tavada kavuruyorum. Etler önce suyunu salıp sonra o suyu çekene kadar bu kavurma işlemini yapıyorum. Böylece etin o kara suyu yemeğinizde karışmıyor.
  • Etler kavrulduktan sonra ayrı bir yere alınır. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda ve düdüklü tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavrulur. 
  • Soğanlara önce etler, daha sonra 1 adet domates ve salça ilave edilir. Tuz hariç baharatlar eklendikten sonra sıcak su ilave edilip pişirilir.
  • Kağıt kebabında kullanılmak üzere diğer sebzeler de hazırlanır. Bunun için patates ve havuç tavla zarı büyüklüğünde doğranır. Sıvı yağda ayrı ayrı kızartılır. En son olarak da konserve veya haşlanmış bezelyeler de bu yağda biraz kavrulur.
  • Sos olarak da aynı tavaya ince yemeklik doğranmış kuru soğan konularak pembeleştirilir. Kalan iki adet domates rendelenmiş şekilde ilave edilir. Tuz, karabiber ve kekik konulur. Hazırlanan sos da bir kenarda bekletilir.
  • Etler pişince pişirme kağıtları hazırlanır. 25 cm.lik kareler halinde kesilir. Önce etlerden 2-3 kaşık konur, üzerine patates, havuç, bezelye eklenir. Biraz tereyağı konulup domatesli sostan da 1 kaşık ilave edilir. Üzerine dereotu ve kekik ekilir. Pişirme kağıdı önce ikiye katlanır, kenarları düzeltilir. 
  • Sonra sol köşeden başlayarak katlanır. Her katlama sırasında bir önceki katlamanın üzerine denk getirilerek sağ köşeye doğru kağıdın tamamı katlanır. En son uçta kalan parça altına doğru kıvrılarak hazırlanan paket fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Bütün malzemeler bitene kadar paketleme işlemi tekrarlanır. 
  • Hazırlanan paketler fırında 200 derecede 20 dakika kadar pişirildikten sonra servis edilir. Servis tabaklarında bıçakla + eklinde çizilirse paketin içinden yemesi kolay olacaktır. Afiyetle…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir