PAŞA LOKUMU

    Yemek fotoğraflarımı kontrol ederken fark ettim, 1 ay önce ağaçlar ne güzel çiçek açmış, ne güzel bahar gelmiş. Dünkü yağmur ve doluyu görünce insanın inanası gelmiyor.

     Günlük güneşlik olan hava bir anda karardı, rüzgar, gök gürültüsü derken resmen dolu yağdı. Akşam hala gürlemeye devam ediyordu.Erik ağacımızın üzeri 1 ay öncesinde çiçekten görülmüyordu.

     Oysa şimdi erikleri bulabilmek için epeyce dikkatli bakmak gerekiyor. Son kalan erikleri de bugünkü dolu yaraladıktan sonra pek fazla mahsulümüz kalmadı. Oysa ne güzel hayallerim vardı: Her gün erikleri toplayıp ikram edecektim. Ki seneye de daha çok erik olsun diye. Şimdi bulduğumuzla ancak kendimiz yetiniyoruz.
     Gelelim bu günkü tarifimize. Hala misafirlerime yaptıklarımı yazıyorum. Bu tarifi de annemden aldım. Benzer pek çok tarif var. Ama bunun özelliği içinde kaymak olması. İsterseniz kaymaklı krem şanti yerine gerçek kaymak da kullanabilirsiniz. Haydi kolay gelsin…

MALZEMELER:
1 çay bardağı un
125 gr margarin
1/2 lt süt
1-1.5 çay bardağı toz şeker
1 paket kaymaklı krem şanti
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
Hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Unu yarım margarinin yarısı ile kavurun.
  • Sütü azar azar ilave ederek karıştırın, topaklanmamasına dikkat edin. Şekerini de koyup karıştırarak pişirin.
  • Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve kalan margarini koyup mikserle çırpın.
  • Büyük dikdörtgen borcamı hindistan cevizi ile kaplayın. Hazırladığınız muhallebiyi bunun üzerine dökün. Ilınınca buzdolabına kaldırın.
  • Diğer taraftan kaymaklı krem şantiyi koyuca hazırlayın. Soğuyan muhallebinin üzerine kaymağı ince bir tabaka halinde yayın. Üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına koyun.
  • Ertesi gün 10 cm kadar eninde keserek rulo yapın. Yaptığınız her rulodan 1-1.5 cm genişliğinde keserek servis tabağınıza yerleştirin. Bıçağınızı arada bir ıslatırsanız kesmeniz kolay olacaktır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir