KÖRİ SOSLU TAVUK FIRINDA

      Yeni bir günle birlikte yeni bir haftaya da başlıyoruz. Dün ara ara yağan sağnaklardan sonra bugün pencereyi açtığımda ilk yaptığım iş gökyüzüne bakmak oldu. Pazartesi sabahı güneşi görmek iyi geliyor. Günler ne kadar da hızla ilerliyor. Hele ki hafta sonu. Işık hızıyla geçip bitiveriyor. Yine yapılacak iş planlarını hafta içine yaymak zorunda kalıyorum. Ramazana bile 5 hafta sonu kalmış. Yine de günün güzelliğine bakıp karamsarlığa kapılmayalım bari.
      Haftanın ilk günü akşam yemeğinizi planlayabilesiniz diye erkenden tarifimi yayınlayayım dedim. Nedense pazartesi günü yapılacak yemeği bulmak daha zor oluyor. Hele benim gibi her pazartesi akşam nöbetine kalıyorsanız. Bu seferki tavuğumuzda köri var, biraz yoğun bir baharat. Baharat seviyorsanız ne ala, ama evdekiler pek hoşlanmıyorlarsa miktarı azaltabilirsiniz. Ben yanına nohutlu pilav öneriyorum, bir de cacık. Daha ne istiyorsunuz, malzemeleri alın hadi.

MALZEMELER:
500 gr tavuk baget
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı köri
Tuz
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
4-5 adet patates
Karabiber
Kekik
YAPALIM:

  • Yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve köriyi karıştırın ve tavukları bu sosa bulayıp buzdolabına kaldırın.
  • Patatesleri ve kuru soğanı soyup halka halka doğrayın. Tuz, karabiber ve kekikle karıştırın.
  • Fırın kabını yağlayıp patates ve soğanları altına dizin. Üzerine soslanmış tavukları koyun.
  • 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika kapağı kapatarak pişirin. Daha sonra kapağını açıp pişirmeye devam edin. Tavukların daha kolay pişmesi için bıçakla delikler yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir