ANNELER GÜNÜ PASTASI (KESTANELİ PASTA)

      Anneler günü için sade ama hoş bir pasta yaptım ve sonunda elimdeki şeker hamurlarını bitirdim. Hemen yenilerini sipariş etmem gerekiyor. Aniden pasta yapmaya karar verebiliyorum çünkü.

     Bu sefer pastanın arasına ne koyayım diye düşünürken buzdolabında kestane şekerlerini gördüm. Kakaolu krema ve kestane birbirine çok yakışıyor. Kakaolu kremaya da bir zıtlık, sade pandispanya olabilir. İşte size pastanın ana hatları.
     Daha önceden 4 yumurta olarak ve küçük kalıpta yaptığım sade pandispanyayı 6 yumurta olarak daha büyük kalıpta pişirdim. Bir süre soğuması için bekledikten sonra ikiye kestim. Sütle ıslattım.Kakaolu ara kremasını sürüp parçaladığım kestane şekerlerini kremanın üzerine dizdim. Bira da damla çikolata serptim.Sonra diğer pandispanya katını koyup yine ıslattım. Kalan krema ile kenarlarını ve üzerini biraz düzeltip yine ganaj ile kapladım.
    Ertesi sabah beyaz şeker hamuru ile pastayı kapladım. Üzerine koymak üzere çiçekler yaptım. Bu sefer sade bir çiçek kullanmadım. Büyük kupat ile iki katını kesip daha küçüğü ile ortasını yaptım. Biraz kalınca kesip marzipan setinin yuvarlak ucuyla kenarlarını incelttim.

   Elimle biraz kıvrık şekiller verip biraz daha kabarık durması için kağıt havlu parçalarını kullandım.

    Bunları kurumak üzere bir kenarda beklettim.( Hemen kullanırsanız kendi ağırlığı ile yine aşağıya düşüyorlar.) Bu çiçeklerden 3 tane olacak şekilde sayılarını ayarladım.

   Önüne de bir fiyonk koymak istiyordum. Çiçeklerle ayn renk hamurdan 2 dikdörtgen kesip yine yuvarlak durmasını sağlamak için arasını pamukla desteklediğim kağıt havlu desteklerini koydum ve onları da biraz kuruması için bıraktım. Fiyongun ortası için de yine dikdörtgen bir parçayı büzgüler yapıp koydum. Fiyonklar kısmen kurumaya yüz tutunca iki büzgü ile birleştirdim.

     Çiçek yaprakları kuruyunca 2 büyük parçanın üzerine bir küçük parça koyup bunları su ile yapıştırıp yine yuvarlak uç ile küçücük bir oyuk yaptım. Buraya tohumunu koymamız gerekiyor. Onun için beyaz hamurdan yuvarlak yapıp su ile ıslattıktan sonra toz şekerine buladım ve çiçeğin ortasına koydum. Aynı şekilde diğer 2 çiçeği de yaptım.

     Fiyongun iki kenar parçasını bir araya getirip ortasının büzgüsü ile bağlayıp fazlasını kestim. Pastanın alt kenarı için uzun yuvarlak parçalar yapıp yine marzipan setinin şekilli ucuyla şekil verdim. Fiyongu da ortalarına sabitledim.
    Kızlarımın fikri: Sade olmuş! Evet sade ama güzel, anneler gününe de uygun bence, bu çocuk pastası değil ki süslü üslü olsun. Bunun süsü de sadeliği !

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir