PATATESLİ POĞAÇA

     Yarın eşimin bir eğitimi var ve benden ikramlar için yardım istediler. Çok fazla bir katılım olmayacak, bu yüzden bir tatlı bir de tuzlu yapmam yeterli diye düşündüm. Epeydir patatesli poğaça yapmamıştım. Biraz da sağlıklı olsun diye içine tam buğday unu da kattım. Aslında mayalı poğaça düşünmüştüm ama mayalı poğaçaları taze yemek daha iyi oluyor. Onun için kabartma tozlu poğaça yaptım. Tepkileri yarın alırım.

MALZEMELER:
1 yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1.5 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı tam buğday unu
2.5-3 su bardağı un
İÇİ:
3 adet patates
100 gr beyaz peynir
 Kırmızı biber
ÜZERİ:
Susam
Dereotu
YAPALIM:

  • İçini hazırlamak için patatesler haşlanıp çatalla ezilir. İçine ezilmiş beyaz peynir, biraz tuz ve kırmızı biber karıştırılır.
  • Hamur yoğurma kabına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yoğurt konulup karıştırılır.
  • Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır, sarısı daha sonra üzerine sürülmek üzere bir kenarda bekletilir. Yumurta akı da hamura ilave edilir.
  • Tam buğday unu, vanilya, kabartma tozu ve tuz konur. Daha sonra elenmiş un yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar devam edilir. 
  • Hamur üzeri örtülerek bir kenarda bekletilir. 
  • Yarım saat kadar bekletilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak elde yuvarlanır, kalın bir şekilde açılıp patatesli içten konur ve ağzı kapatılıp ters çevrilir. Önce yumurta sarısına daha sonra susamlı dere otlu karışıma batırılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir.  
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir