KAKAOLU PANDİSPANYA

     2 gün öncesinden yapmaya başladım. Doğum günü çarşamba olduğu için pazartesi akşamından pastanın kendisini hazırlayım dedim. Çok yumurtalı bir pandispanya tarifim vardı, onu yaptım. Gayet güzel bir pandispanya oldu.  Ara kremasını sürüp üzerine de ganajını yaptıktan sonra buzdolabına kaldırdım. Bu gün süslemesini yapıp yarın getireceğim. Bu sefer malzemelerim zamanında yetişti. İnşallah bir problem yaşamayacağım. Aklımda çok güzel ve değişik bir konsept var. Göreceğiz bakalım. Pandispanyayı hemen yayınlamak istedim, pasta gece saat 23.03 itibarıyla hazır. Ama resimlerini çekecek durumda değilim. Tarifi önden geliyor, krema ve ayrıntılı resimler yarın.

MALZEMELER:
8 yumurta
1 su bardağı+2 yemek kaşığı toz şeker
1/3 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı kakao
YAPALIM:

  • Yumurtaların akları ile sarılarını birbirinden ayırın. Yumurtalarımız çok fazla, ziyan olmaması lazım. Çünkü akların içine bir damla da olsa sarısı karışmaması gerekiyor. Bu yüzden akları karıştırmak için bir büyük kap, sarıları karıştırmak için bir büyük kap, iki tane de kase alın önünüze. Her bir yumurtanın akını ve sarısını kaselere kırarak ayırın. Bir problem yoksa büyük kaplara boşaltın. Yine ikinci yumurtanın akını ve sarısını kaselere ayırın, bir problem yoksa büyük kaplara boşaltın. Bu işlemi 8 yumurta bitene kadar devam edin. Oldu ya sarısı karışıverdi, o zaman bu yumurtaları omlet yapmak üzere başka bir yere ayırın. Böylece yalnızca o yumurtanız ziyan olur, diğerleri sağlam kalır.
  • Aklar sarılar ayrılınca şeker miktarını yarı yarıya sarılarla aklara paylaştırın ve mikserle çırpmaya başlayın. Ben zamandan kazanmak için birini robotta çırparken diğerini el mikseri ile çırpıyorum. Akların tıraş köpüğü kıvamına gelmesi lazım. Sarıların da beyazlaşıp koyu kıvam alması gerekiyor.
  • Akları bir kenara bırakıp sarıların içine 1/3 su bardağı sıvımızı karıştıralım. Bu sadece su olabileceği gibi, süt ya da meyve suyu da olabilir. Ben süt kullandım. Sütü ekleyince çok az çırpalım.
  • Şimdi kuruları hazırlamak gerekiyor. Un, kakao ve vanilyayı eleyin. 
  • Sarıların içine unlu karışımı ve yumurta aklarını koyup her seferinde aşağıdan yukarı doğru karıştırın. Hepsinin birbirine karışması lazım. Karışım tamamlandığında sadece tabanı yağlanmış ve hafif unlanmış kabın içine boşaltın. Daha sonra kabarcıkların çıkması için tezgaha birkaç kez vurun. Kabarcıklar patlayınca 160 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Sonunda pandispanyanız hazır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir