MİLFÖYLÜ PASTA

Bu haftam çok yoğun geçiyor. Zaten tariflerden de belli oluyor, en son tarifimi 4 gün önce yayınlamışım. Benden beklenmeyecek bir performans bu. Sanırım adli nöbet stresimin olması oldukça etkili. Her ne kadar vaka az da olsa stresi yetiyor. Veya aniden bütün planlarımı alt üst ediveriyor. Hafta sonunu da atlatırsan çok daha iyi olacak.
Havalar bugünden itibaren güzelleşmeye başladı. Hatta ilk bahçe kahvaltımızı bile yapabildik. Salı günü tatil, o gün için daha kapsamlı bir kahvaltıyı planlamaya başladım. Ece de evde olacak. Tüm aile, eğer hava şartları bize sürpriz yapmazsa güzel bir kahvaltı yapacağız sanırım.
Gelelim kolay pastamıza. Ece’nin aniden 2 saat sonra geleceğini öğrenince hemen bu pastayı yapayım dedim. Okuyunca siz de göreceksiniz, çok kolay ve hızlı. Pastasını pişirirken kremasını yapıyorsunuz. Sonra hepsini bir araya getiriyorsunuz. Akşam yemeğinden sonra her şey hazır oluyor. Ani bir misafiriniz geliyorsa buzluğunuzda milföy bulundurun. İster pasta yaparsınız, isterseniz börek. Benim kremam aslında beyaz krema. Ama köy yumurtası kullandığım için sarı oldu. Bu sizi yanıltmasın.

MALZEMELER:
8 adet milföy
3 yumurta sarısı
2.5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
Pudra şekeri
YAPALIM:

  • Her bir kare milföyü ortadan ikiye kesip iki dikdörtgen haline getirin.
  • Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye yerleştirip üzerini birkaç yerinden delin ve ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 20 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  • Bu arada kremasını pişirin. Yumurta sarısını, unu, nişastayı tencerenin içine koyup yavaş yavaş, çırpıcıyla karıştırarak sütü ilave edin. Pürüzsüz kıvam alınca ocağın altını açın, şekeri de koyup karıştırarak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp vanilya ve margarini koyun ve mikserle birkaç dakika çırpın. Daha sonra üzerini streç filmle kapatıp kenarda ılınmaya bırakın.
  • Milföyler pişip ılınınca aralarına hazırladığınız kremadan sürüp iki tanesini üst üste koyun. Üstteki milföylerin üzerine pudra şekeri serpip buzdolabına kaldırın. 4-5 saat sonra servis edebileceksiniz.  Servis ederken üzerini meyve dilimleriyle süsleyebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir