RUS SALATASI

     Aslında rus salatası yapmak çok kolaydır değil mi, mayonezle garnitürü karıştır, bir de turşu ekledin mi olur sana rus salatası. Ama biz ne yapıyoruz, hazır malzemeler kullanmıyoruz. Mayonezi kendimiz yapıyoruz, doğal olanı kullanıyoruz. Katkı maddeli gıdalar tüketmiyoruz.
     Eskiden mikser mi vardı, biz mayonezi elimizle çırparak yapardık. Şimdi bunu düşününce işimiz çok daha kolay. O zamanlar mayonez yapmak bir saat sürerdi. Şimdi mikserimiz de olduğuna göre kendimiz yapabiliriz. Bize tek gerekli olan şey biraz zaman. Haydi sıvayın kolları…

MALZEMELER:
2 yumurta sarısı
1.5 su bardağı sıvı yağ
1/2 limon suyu
Tuz
1 adet havuç
1 adet patates
50 gr bezelye
4-5 adet kornişon turşu
YAPALIM:

  • Siz mayonezi yaparken havuç ve patatesi bir tarafta haşlayın. Eğer bezelyeniz konserve değilse onu da haşlamanız gerekir.
  • Mayonezi yapmak için yumurtanın sarılarını ayırın, aklarını kullanmayacağız. Mikserinizi çalıştırın ve her seferinde 1 yemek kaşığı yağı ip gibi akıtarak karıştırmaya başlayın. 
  • Mikserinizin çalışması hiç durmaması gerekiyor. Her kaşıktan sonra bir miktar daha karıştırıp ikinci kaşığı yavaşça akıtın. Böylece tüm yağı yumurta sarılarına yedireceksiniz. Eğer yağın miktarını çok tutarsanız mayoneziniz kesilir, dikkatli olun. Arada bir biraz da limon ilave edin. 
  • Sonunda tüm yağ ve limon yumurta sarıları ile karıştığında mayoneziniz hazır demektir. Biraz da tuz katın. 
  • Haşlamış olduğunuz patates ve havuç ile turşuyu küçük parçalar halinde doğrayın. Bezelyeyi süzün. Bunları da mayonezle karıştırın, işte rus salatanız hazır. Zamanım yok diyorsanız hazır garnitür de kullanabilirsiniz. 
Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir