CEVİZLİ LOKUM

     Geçen gün Seçil’in gününde de görünümü bu şekilde olan toplar vardı, oradan aklıma geldi. Çok uzun zaman önce ben bu tarifi yapardım. Bir gün sonra yuvarlamak gerektiği için de bir türlü yapamıyordum. Bu sefer önceden aklıma gelince yapayım dedim. Kızım da yuvarlama konusunda yardım edeceğini söyleyince hemen yaptım. İçinde bir paket margarin var, lezzetli ama yerken bunu da düşünmek lazım. Ölçüyü kaçırmadıktan sonra sorun yok.

MALZEMELER:
1 paket margarin
2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 lt süt
1 paket damla sakızı
1 su bardağı ceviz ( büyük parçalar halinde)
1.5 su bardağı hindistan cevizi
YAPALIM:

  • Margarin tencerede eritilir, üzerine elenmiş un dökülüp kavrulur.
  • Süt karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir.
  • Toz şeker eklenir ve karıştırılmaya devam edilerek muhallebi gibi pişirilir.
  • Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve damla sakızı konur. Mikserle 3-5 dakika çırpılır. Bu aşamada en çok dikkat edilmesi gereken şey mikserinizin uçları. Hamur karıştırmak için olanlardan kullanın. Çünkü ortaya çıkan muhallebi oldukça katı. Eğer benim gibi yumurta çırpıcı uçlarını kullanırsanız ya mikserinizin motoru yanar, ya da uçları kırarsınız. İki kez unutup uçlarını parçalamışlığım vardır. 
  • Buzdolabında bir gece bekletilir. Ertesi gün ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, içine yarım ceviz parçası konup yuvarlanır. Hindistan cevizine bulayıp tabağa yerleştirilir ve servis edilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir