ANKARA TAVA

     Üniversitede iken öğle yemeklerini okulun yemekhanesinde yerdik. Belki çok harika yemekler değildi ama  devamlı fast food yemekten iyiydi. 3 çeşit yemek çıkardı. Makarnayı pek güzel yapamazlardı ama o yemeklerin içinde en çok Ankara tavayı beğenirdim. Bu yemeği çok lezzetli pişirirlerdi. Ben de evdekilere yapayım da değişik bir pilav yesinler istedim. Öğle yemeğinde de iş yerinde yedik, bir de siz bakın tadına isteseniz…

MALZEMELER:
2 su bardağı arpa şehriye
3 su bardağı su
Tuz
Karabiber
150 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ
Tereyağ
YAPALIM:

  • İlk önce etlerimizi haşlamakla işe başlamamız gerekiyor. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yağda pembeleşinceye kadar sıvı yağda kavrulur.
  • Küçük doğranmış etler eklenir, rengi dönünceye kadar kavrulur.
  • Domates eklenir ve az miktarda sıcak su konularak düdüklü tencerede pişirilir.
  • Etler piştikten sonra başka bir tencereye 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ile 2-3 yemek kaşığı tereyağı konur. Yağ eriyince şehriye ilave edilip rengi kahverengileşinceye kadar kavrulur. 
  • Şehriyeler kavrulunca suyu süzülen etler eklenir, suyu konulup pilav gibi pişirilir. Sadece su konulabildiği gibi 1/3 kadar et suyu da karıştırılabilir. 
  • Tuz ve karabiber eklenir, suyu kaynayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilmeye devam edilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin kapağının altına bir bez konularak demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis edilir.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir