ÇİKOLATA SÜRPRİZLİ KARAMELLİ PUDİNG

     Bugünlerde biraz tembellik ediyorum sanırım. Yazacaklarım birikti fakat elim bir türlü varmıyor yazmaya. Bu gün erkenden yazayım dedim, yine olmadı. Şimdi fırsatını bulmuşken hemen yazıveriyorum.

     Bu tarif portakal ağacının eski bir tarifi. Önce tarifi okudum, sonra bir kağıda yazdım, en son olarak da şifresini çözüp yaptım. Bence oldukça karışık yazılmış bir tarifti. Ama neyi neden yaptığını çözünce kendimce kolaylaştırdım her şeyi. Burada asıl amacımız pudingi karamelli yapmak. Onun için klasik olarak yaptığımız gibi nişastayı, yumurtayı önceden koyup üzerine süt ve şeker elemek yerine önce şekeri karamelize ediyoruz. Bir de çikolatalı bir taban yapmamız lazım. Bu da diğerlerine göre biraz daha sıvı kıvamlı olacağından yumurtaları eklemeden önce bir miktar ayırıp çikolata karıştırıyoruz. Bu kadar basit aslında. Şimdi gelelim yapılışına:

MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
1 kutu krema
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta
Vanilya
Tuz
40 gr. bitter çikolata

YAPALIM:

  • Hazırlık olarak nişastayı 1 su bardağı sütün içinde eritin ve bir kenarda beklesin.
  • Yumurtaları da 1 paket vanilya ve bir fiske tuz ile çırpın, o da hazırda bulunsun.
  • İlk olarak şekeri karamelize etmekle başlıyoruz. Şekeri kabın içine boşaltıp 1 yemek kaşığı su ile kavurun. Şeker önce kahverengi bir hal alacak, sonra da eriyip karamelize olacaktır. Karamelize olunca ateşten alın.
  • İçine kremayı, sütü karıştırın, şekeriniz kalıp şeklinde bir anda soğuyacaktır, merak etmeyin, yeniden ateşe aldığınızda eriyecektir. Son olarak da nişastalı sütü katın ve tencereyi yeniden ocağa alın. Devamlı karıştırarak karamelize şekerin erimesini ve pudingin koyulaşmasını sağlayın.
  • Kaynamaya başlayınca içinden bir miktar çikolatalı sürpriz için almanız gerekiyor. Yarım ya da 1 su bardağı yeterli oluyor. Bunun içine küçük parçalara ayrılmış çikolataları katın, o bir kenarda erisin. Eriyince pürüzsüz olana kadar karıştırırsınız. Siz ise en başta çırptığınız yumurtaları karamelli karışımın içine koyup bir taşım daha kaynatıverin. İşte pudingimizin parçaları hazır.
  • Puding kaplarının dibine çikolatalı karışımdan birer yemek kaşığı kadar paylaştırın, benim kaplarımdan 6 tane puding çıktı. 
  • Üzerlerine de karamelli pudingi dökün. Üzerlerini fındık, ceviz ya da hindistan cevizi ile süsleyin. Servise hazır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir