TAVUKLU MANTARLI KREP

      Birkaç gündür niye ara verdiğimi sanırım anlamışsınızdır. Blogumun teması değişti. Çok içime sindi. Sıcacık, güzel, sevimli bir tema oldu.
     Akşam ne yapayım diye düşünürken eşim mantar aldığını söyledi. Küçük kızıma yedirecek bir yemek yapmam lazımdı. Kendisi cizlemeyi yani modern adıyla krepi çok sever. Bu sunumla yiyeceğinden emindim. Öyle de oldu. Büyük bir porsiyonu bitirdi. Bizde çareler tükenmez. Siz de çocuklarınıza yemek yedirmekte zorlanıyorsanız değişik sunumlar deneyin, fark edecektir.

MALZEMELER:
500 gr.mantar
Tavuk göğüs eti
1 kuru soğan
3-4 yeşil biber
1 kırmızı biber
Tuz
Karabiber
kekik
3 yemek kaşığı mayonez
3-5 yemek kaşığı sıvı yağ
KREP MALZEMESİ:
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Tuz

YAPALIM:

  • İçini yapmak için yemeklik doğranmış kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağa konur. Ardından kırmızı ve yeşil biberler eklenerek hep birlikte öldürülür.
  • Başka ve derin bir kapta tavuğun göğüs eti 2 yemek kaşığı yağda kızartılır. Bir bütün tavuktan çıkan 2 parça göğüs eti yeterli olacaktır. Göğüs eti önce suyunu salacak sonra da çekecektir.
  • Suyunu çeken göğüs etlerine doğranmış mantarlar eklenir. Onlar da suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Piştikten sonra soğanla biberler eklenir. Tuz, karabiber, kekik konularak karıştırılır.
  • En son olarak mayonez eklenir ve ocağın altı kapatılır.
  • Krepler daha önce anlattığımız şekilde hazırlanır.
  • Her bir krepin içine tavuklu mantarlı içten koyulup büyükçe bir sigara böreği gibi sarılır. Yağlanmış tepsiye yerleştirilip üzerine rendelenmiş kaşar konur fırında kaşarlar eriyinceye kadar 5-10 dakika pişirilir. 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir