GÜNÜMÜZ VARDI…

      Dün melike’deydik. Giderek çeşit sayımız artıyor. Melike’deki turşuyu da sayarsak tam 10 (!) çeşit vardı. Daha benim günüme 5 kişi var. Çeşit sayısındaki artış bu şekilde devam ederse nereye doğru gideriz bilemiyorum.


     Gelelim sofraya… Herkes çok şık sofralar kuruyor. İçimizden biri Melike’nin sofrasını “gelin sofrası” na benzetti. Sofranın hazırlanması bittiğinde benim karnım çoktan doymuştu bile. Neredeyse sofrada bizim tabaklarımıza yer kalmayacaktı.
     Peçeteler ve yüzükleri özellikle küçük Bengü’nün çok hoşuna gitti. Hatta bir tanesini hatıra olarak almayı kafasına koymuştu ama günün sonuna doğru annesini huzursuz etmek için o kadar çok çaba gösterdi ki sonunda unuttu galiba.
     Hepimizin ilgisini en çok çeken şey Corn Flakes’li Kurabiye oldu. Tarifini hemen aldık tabii.

     Tatlılardan biri sofraya sığmadı. Sanırım üzerindeki kremanın biraz çatlamış olmasından dolayı kenardaydı ama tadı güzeldi.


     Bu sefer iki çeşit salatamız vardı. Özellikle yeşillikli salata kilo almak istemeyenlerin favorisi oldu.

Kerevizli salata

     Böreklerimiz hem patatesli hem de ıspanaklı-kıymalı ve gül şeklindeydi. Ispanak ve kıyma bir arada çok lezzet katmışlardı.

     Kurabiyeler zeytinliydi. Aslında ağızlarının açılmaması gereken ama kendiliğinden açılıp bence hoş da görünen kurabiyelerdi.

Bunlar da muzlu kedi dilli rulo pasta. Benim portakallı kedi dilli rulo pastamın değişik versiyonu.


    Bir günü daha eğlene güle geçirdik. Şimdi sıra Feray Hanım’da. Ama bu sefer şubat tatili dolayısıyla biraz ara vereceğiz. Bakalım onda neler göreceğiz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir