EKŞİLİ PİLAV

     Evdeki yoğurdum ekşiyince bu pilavı yapmak aklıma geldi. Ama ben daha önce hiç yapmamıştım. Hemen malzemeleri toparlayıp Hacer’e götürdüm. Hacer yine iş yerinde pişirdiği için arada bir kaçamak yapıp yapılışını kontrol ettim. Herkese biraz değişik gelebilir ama besleyici bir yemek. Biz çok beğeniyoruz.

MALZEMELER:
3 su bardağı siyez bulgur
3 su bardağı yoğurt
Tereyağı
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Maydanoz
Dereotu
Asma yaprağı
Isırgan otu
2 yemek kaşığı salça

YAPALIM:

  • Siyez bulguru bulamayabilirsiniz, o zaman pilavlık bulgurla da yapılabilir ama bunun kadar güzel olmaz.
  • Bulgur 6 su bardağı kadar su ile haşlanmaya başlanır, tam olarak haşlanmadan içine bütün otlar ince kıyılarak eklenir. Aslında bu yemeği yazın ve bahar ayında yapmak daha iyi oluyor. Çünkü o zaman bütün otları tazesinden kullanabiliyorsunuz. Ama Hacer gibi, bulduğunuz otları derin dondurucuda saklarsanız böyle zor zamanlarda kullanabilirsiniz.
  • Otların ardından yoğurt eklenir ve kaynamaya bırakılır. Yoğurdun taze olmaması daha iyi olur, biraz ekşimeye yüz tutmuş yoğurtla daha güzel oluyor.
  • Başka bir kapta kuru soğanlar yemeklik doğranarak sıvı yağda öldürülür. Sonra içine salça ilave edilir. Bulgur şişmeye başlayınca salçalı soğanlar da konur. Tuz ilave edilir.
  • Bizim bildiğimiz bulgur pilavı gibi kuru bir pilav olmaması gerekiyor. Yemek ve çorba kıvamında bir pilav bu. Servis etmeden önce tereyağının eritip üzerine dökülmesi ile de lezzeti bir kat daha artıyor.
AFİYET OLSUN…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir