DANTELLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

    Son tarifimi yayınlamamın üzerinden tam 5 gün geçmiş. Doğru tahmin etmişim, tarifler birikiyor ama ben yazamıyorum. Çünkü vaktim olmuyor. Şimdi fırsatını bulduğum an yazıyorum. Diğerleri sonra gelecek…

MALZEMELER:
150 gr margarin
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1.5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 lt süt
YAPALIM:

  • Yağı eritip un ve nişasta kavrulur.
  • Kalan malzemeler eklenerek muhallebi kıvamında pişirilir.
  • Piştikten sonra ocaktan alınıp mikserle birkaç dakika karıştırılır.
  • Islatılmış borcama dökülüp buzdolabına kaldırılır.
Dantelin Yapımı:
  • Çikolata ile dantel yapımını cafefernando’nun sitesinde okumuştum. Kendisi Browni’nin üzerine yapmıştı. Ben de önce kolay bir tarifle deneyeyim dedim ve tavuk göğsünü yaptım. Sıra geldi dantele:
  • Bitter pasta çikolatası Ben Mari usulü eritilir. Eğer mikrodalga fırınınız varsa eritmeniz çok daha kolay olacaktır. Çikolata eridikten sonra yine kaynayan bir suyun üzerinde bulunması gerekiyor. Çünkü bize oldukça akışkan bir çikolata gerekiyor. Ama bekleyen çikolata çok çabuk katılaşıyor.
  • Danteli yapmak için önce sınırlarını belirlemeniz gerekiyor. Borcamı bir pişirme kağıdının üzerine koyup  kurşun kalemle kenarlarını çizin, sonra kağıdı ters çevirin, işte danteli bu sınırların içine yapacaksınız. Bu kağıdı ekmek kesme tahtası gibi düz bir zemine bantla sabitleyin.
  • Eritilen çikolatanın çok ince uçlu bir krema torbasıyla sıkılması gerekiyor. İşlemi yapan bir doktor olunca 10’luk enjektör kullanıyor. Baştan söyleyeyim, oldukça zor bir iş. Bunun için tam 3 tane enjektör harcadım. Parmağım ağrıdı, oldukça yoruldum. Ama değdi!
  • Enjektörle daha önceden çizdiğiniz sınırların içine, hatta kenarlardan 1 cm içeriye doğru, dilediğiniz şekilde bir dantel çalışması yapın. Ne kadar küçük çizgilerle yaparsanız o kadar çok yorulursunuz ama daha güzel olur. Benim dantelim 20-30 dakika kadar sürdü. Bu arada sıktığınız çikolata geçtiği yerde donmaya başlıyor, o zaman da saç kurutma makinesi ile ucunu ısıtıp eritmeniz gerekiyor. Anlaşıldığı kadarıyla çok zor bir iş. Yeterince zamanınız ve sabrınız varsa deneyin bence.
  • Dantel yapımı bittikten sonra altındaki kesme tahtası ile birlikte buzluğa koyun. Yaklaşık 15 dakika sonra çikolata donacaktır. O zaman çok yavaş ve dikkatli bir biçimde kağıttan ayırıp istediğiniz yere koyabilirsiniz. Eğer dikkatli olmazsanız kırılabilir. Bir pastanın üzerine koyacağınız gibi buzdolabına koyduğunuz tavuk göğsünü de üzerini süsleyebilirsiniz. 
  • Üzerini dantelle süslediğiniz tavuk göğsü ertesi gün ikram edilebilir. Ama keserken bıçağınızı ısıtmayı unutmayın. Yoksa danteliniz kırılır. Sabırla yaptığınız, kırmadan yerleştirdiğiniz ve ısıtarak da kestiğiniz tavuk göğsünü artık servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir