ŞAPKA PASTA

   
Fazla misafirim gelmeyeceği için büyük bir pasta yapmadım bu sefer. 20 cm’lik bir kalıbım vardı, tam ona göre pandispanya yaptım. Hatta pandispanyam öyle güzel kabardı ki 3 parçaya kesebildim. Pandispanyayı kalıptan kolay çıkarabilmek için de pişirme kağıdı kullandım. Kabın içine pişirme kağıdını yerleştirip fazlalık olan kısımları da pililer yaparak düzelttim. Böylece bir kalıp halinde, hem de hiç parçalanmadan rahatlıkla çıktı.
     Arasına değişik bir krema kullanayım dedim ve bir siteden limonlu krema tarifi buldum. Siz siz olun misafirinize yeni tarifler denemeyin. İçine 1 çay bardağı limon suyu koyunca oldukça acı bir krema oldu. Yerse eğer bu acı kremalı ve olmayan pastayı köpeğe yedirmeyi düşünüyorum.
    Ertesi gün sabahleyin yeniden pandispanyayı yaptım. Bu sefer kendi tarifim olan vanilyalı kremayı yapıp içine de ananas ekleyince harika bir şey oldu. O krema tarifini ve pandispanyayı ayrıca yayınlayacağım.
     Kremasını ara katlara sürüp üzerini de ganajla kapladıktan sonra buzdolabına kaldırdım. Daha sonra diğer çeşitlerimi pişirdikten sonra da pastamı şeker hamuru ile süsledim. Kalıbımdan çıkan pandispanya aşağıya doğru hafifçe genişleyen bir şekilde olduğu için bunu şapka yapmak aklıma geldi. Çiçekli bir bayan şapkası oluverdi. O kadar sevimliydi ki en az onun kadar sevimli küçük misafirim Gülin için de süpriz pastası oldu işte.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir