MİSAFİRLERİM VARDI…

     Bugün zor bir gün olacak. Yapılacak bir sürü işim ve pasta, börek, kurabiyelerim var. Dünkü kötü pasta maceramdan sonra kendi yöntemlerimle işe girişmeye karar verdim. Aslında misafire yeni bir tarif denemem ama bu seferlik olsun dedim. Nereden demişim. Herkes benim gibi değilmiş galiba. Ben yapmadığım ve güzel olmayan, tadı beğenilmeyen bir şeyi asla sayfama eklemem. Pastamın kremasını değişik yapayım derken de öyle oldu. Limonlu krema yaptım. Meğerse ki içine ne  kadar şeker koyarsanız koyun tatlanmayan, acı bir krema oluyormuş. Şimdi ne mi yapıyorum, kendi kremamı tabii ki…
    Bunları yazdıktan işimin başına gideyim dedim ama bu sefer de elektrikler kesildi. Zor bir gün demiştim ama bu kadar zor olacağını tahmin etmiyordum. Baktım bir şeyler pişiremiyorum ben de elektriksiz işlerimi yapayım dedim. Kurabiyenin içini pastanın kremasını falan yaptım, ortalığı toparladım. Neyse ki bir buçuk saat kadar sonra elektrikler geldi. Sonra mı işte ortaya çıkanlar…


     Misafirlerim çok kalabalık değildi. O yüzden çok abartılı çeşit yapmamaya gayret ettim. Toplam 6 çeşit oluvermiş, 3 çeşit tatlı 3 de tuzlu. Neler mi var:

     Pastamı yaptım ama çok sade geldi bana. Onun için de şapka haline getirdim. Böylece küçük misafirim Gülin’e de sürpriz bir pasta olmuş oldu.

Mayalı burma poğaçalarım. Kimini sade kimini peynirli yaptım.
Rengarenk tavuklu pirinçli salata.
Havuçlu Revani… Hem C vitaminli, hem de içindeki cevizle daha da lezzetli.
Kurabiye yapmak istedim, aklıma elmalı kurabiye gelmişti. Sonradan armut marmeladı koyayım dedim, değişik oldu. Marmelat bitince bir kısmını da kayısılı yaptım.  

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir