DOMATESLİ PATLICAN EZMESİ

Kış hazırlıklarından birini de blogun isim annesi Nurdan’ın tarifiyle yaptım. Oldukça kolay, hem istenirse hemen yenebilir, istenirse kavanozlara koyup kışın kahvaltıda. Ben küçük kavanozları işe yaramaz diye atardım ama artık bu tarifi uygulayınca atmamaya karar verdim. Çünkü hazırladığınız şeyi küçük kavanozlara koyarak kaldırırsanız, bir defada tüketileceği için bozulma riskinden kurtulmuş olursunuz. Kavanozlar da değerlenmiş olur. Haydi şimdi mutfağa…

  • Önce kırmızı biberleri közlüyoruz. Ben bunun için fırını kullanıyorum. Ama ızgaraya koymadan önce çekirdeklerini çıkarıyorum. Piştikten sonra çok zor ayıklanıyor. Fırının ızgarasını yakıp biberlerin her iki yüzünü közlüyorum. Kolay soyulması için sıcak sıcak bir torbaya koyup ağzını kapatıyorum. Soğuduğunda çok kolay soyuluyor.
  • Bir de patlıcan közlememiz gerekiyor. Onun için de fırını kullanabiliriz. Patlıcanın kabuklarını soymak için önce bıçakla enlemesine ikiye böldüğüm patlıcanları kabuklarından kaşıkla ayırıyorum.
  • Her iki sebzeyi de blendrdan geçirmemiz gerekiyor.
  • Sonra tavaya zeytinyağını koyuyoruz. İçine ince doğranmış kuru soğanı ve rendelenmiş sarımsağı koyup kavuruyoruz.
  • Bunun içine rendelenmiş domatesleri ekliyoruz. Güzelce kavuruyoruz.
  • En son olarak közlediğimiz kırmızı biber ve patlıcanları ekliyoruz. İçine tuz, kırmızı pul biber, karabiber, kimyon ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  • Pürüzsüz olmasını istiyorsanız içine blendr koyup birkaç kez çevirmeniz yeterli. Kışa saklayacaksanız sıcak sıcak kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatmanız yeterli olacaktır. Değilse soğuduktan sonra kahvaltıda da tüketebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir