İLK BUTİK PASTAM

     Mevsimler ne kadar değişiyor. 21 yıl önce Ankara’dan Kastamonu’ya gelirken yolda kar yağıyordu, bense gelinlikler içinde çenem titriyordu. Oysa bugün güneşli bir bahar günü gibi, kısa kollu tişörtlerimizle bahçede mangal yaparken oldukça sıcaktı.
    Evlenme yıl dönümümüz için haftalar öncesinden planladığım pastayı dün akşamdan yapmaya başladım. Dün Kurban Bayramının ilk günü olduğundan planlarım biraz gecikmeli olarak başladı. Ancak akşam dokuzdan sonra mutfağa pasta yapımı için girebildim. Böyle olunca da bütün gecem pasta ile geçti. Akşam pastanın pandispanyasını yapıp kremasını, ganajını hazırladım. Bu arada şeker hamurlarını da yapıp strece sardım ve ertesi günü için tezgahta bıraktım. Pastanın kremasını ve ganajını sürüp buzdolabına kaldırdığımda saat 11’di ve oldukça yorgundum.
     Bugün ise sabahtan şeker hamurları ile süsleme işi benim ve kızlarımın epey zamanını aldı. Sonunda ortaya çıkan manzara bence güzeldi. Ufak tefek eksikleri olsa da…

  • Pastanın pandispanyasını ben kendim yaptım. Daha kolay olsun derseniz hazır pasta altlarından alabilirsiniz.
  • Ara kremasını yaptım.Pandispanyası piştikten sonra ikiye kestim ve sütle ıslatıp ara kremasını ortadan başlayarak kenarlara doğru yaydım. Düzeltip pastanın diğer yarısını üzerine kapattım.
  • Pastanın üzerini yaptığım ganaj ile kapladım ve buzdolabına kaldırdım.

  • Şeker hamurlarının hazırını bulamadığım için ( malum küçük şehirdeyiz) Marshmelov kullanarak şeker hamurlarını hazırladım. Çiçekleri sarı yapabilmek için bir kısmına havuç suyu kattım. Yeşil yapraklar için de ıspanağın suyunu kullandım.
  • Ertesi gün şeker hamurlarını elimle yumuşatmam gerekiyordu. Baktım zor oluyor, mikrodalga fırına koydum, 600 derecede 1 dakikada yumuşayıverdi. Beyaz hamuru pasta büyüklüğünden biraz fazla açıp pastanın üzerini kapladım. Bunun için 3 paket Marshmelov kullanmıştım. (Çok ince yapmamak gerekiyor.) Kenardan fazlalıkları kesip çıkardım. Kalanını yeniden streçle koyup kaldırdım.
  • Sarı hamuru da açıp çiçek kalıplarıyla kestim, daha doğrusu kestik. Kızlarımla birlikte bir sürü çiçek yaptık. Bunları pastaya yapıştırmak için arkalarına su sürmek yeterli oluyor.
  • Sonra yeşil hamurdan da yaprakları yapıp yapıştırdık. Ve pastamız hazır.
  • Pandispanyayı 30 cm.lik kalıpla yapmıştım.Gözüme çok gözüktü. Ama bayram misafirleri olunca hepsi bir çırpıda bitiverdi.
Yanlardaki küçük kalpler de kızlarımın fikriydi, çok sevimli oldular.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir