KOLAY GÖZLEME

     Sabah kahvaltısına bir değişiklik olsun diye yapıyorum bunu. Benim gibi zor yiyen bir kızınız varsa değişiklikler yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kahvaltı sofrasına oturup da “ne yiyeceğim” diye sorunca hiç olmazsa verecek bir cevabım olsun diye pişiriyorum. Ortalık biraz yağ kokuyor ama olsun.

     Bence malzemeleri yazmaya bile gerek yok. Çünkü sadece yufka ve sıvı yağ gerekiyor. Kaç yufka isterseniz yapabilirsiniz. İsterseniz içli de olabilir. Ama benim çocuklarım sade seviyor, kendileri sonradan peynir, domates, pekmez, bal ya da reçel sürüyorlar.
     Yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Önce alttan ve üstten katlıyoruz. Büyüklüğü tavamıza sığacak kadar olmalı. Sonra oluşan katları da yağlıyoruz. Bu sefer de sağdan ve soldan katlıyoruz. Böylece kare şekline getiriyoruz. Sonra tavada 1 yemek kaşığı yağımızı kızdırıyoruz. Gözlemeyi tavaya koyup her iki tarafını kıpkırmızı pişiriyoruz. Arka tarafını çevirince fırça yardımıyla az bir sııvı yağ ya da biraz tereyağı sürebilirsiniz. Pişen gözlemeleri 4’e kesip servis ediyoruz.
     Afiyetle…

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir